Sydamerikansk chiligryta

Grytan får en lätt röksmak av barbequesås med röksmak. Vi har använt Caj P Hickory barbequesås. Om just den är svår att hitta i butiken kan du förstås byta ut den mot en annan sort.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,3 kg rostbiff - i bit
  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippa bladpersilja - (100g)
  • 2 gula lökar - grovhackade
  • 1,5 msk pepparfrukt - hackad röd spansk
  • 2 msk smör
  • 3 tomater - burkar krossade á 400 g
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 0,75 msk tabasco
  • 1 msk oregano
  • 3 msk caj p hickory barbequesås - med smak av rök, tomat och chili
  • 340 g majskorn
  • 1 dl crème fraiche

GARNERING

  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 tsk spansk peppar (chili) - finhackad röd

TILLBEHÖR

  • 1 pkt ris - kokt
  • 1 pkt haricots verts
  • 1 sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar, ca 2 x 2 cm. Blanda det med sojan i en bunke. Lyft upp köttet och bryn det i rapsolja, i omgångar, i en stekpanna. Salta och lägg över det i en gryta. Häll ner den resterande sojan.

  2. Hacka bladen från persiljan och spara 2 msk till garnering. Stek lök, persilja och pepparfrukten i smör. Lägg över det i grytan.

  3. Häll i krossade tomater, vinäger, farinsocker, tabasco, oregano och barbequesås. Låt grytan sjuda 30-45 min under lock tills köttet är mört.

  4. Häll av vätskan från majskornen och rör i dem och creme fraiche i grytan. Låt allt bli varmt. Garnera med persilja och pepparfrukt.

  5. Servera med ris, haricots verts och en sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!