Sydafrikainspirerad färsrätt med russin

En riktigt kryddig färs som blir söt med hjälp av russinen. En klick yoghurt smakar gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk smör
  • 200 g nötfärs
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 0,5 dl russin - gärna sultan

Tillbehör

  • klyftpotatis
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs det i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och fräs tills den är smulig.

  2. Tillsätt kryddor, vatten och buljongtärning. Låt sjuda 5-10 minuter. Låt russinen koka med de sista minuterna. Servera med klyftpotatis och matlagningsyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!