Svissglasstårta med jordgubbar

Marängsvissen görs i ordning i förväg och fryser till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 0,5 dl florsocker
  • 100 g maränger - små
  • 0,5 dl chokladsås
  • 2 l jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädde och creme fraiche var för sig.

  2. Rör i äggula och florsocker i creme fraichen.

  3. Vispa ner creme fraiche- och äggblandningen i grädden.

  4. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  5. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.

  6. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar.

  7. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.

  8. Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!