Svissglasstårta med hallonsås och lime

Det här är en söt och lyckad blandning mellan glasstårta, marängsviss och Key lime pie.

Mitt Kök
Svissglasstårta med hallonsås och lime
Foto: Ove Lindfors

Hallonsås

  • 125 g hallon - tinade
  • 1,5 msk florsocker

Sviss

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 burkar mjölk - kondenserad à 397 g
  • 4 stora lime - rivet skal
  • 4 msk lime - pressad
  • 50 g maränger - små, ca

Till garnering

  • hallon
  • mynta

Gör så här

  1. Hallonsås: Mixa hallon och socker.

  2. Sviss: Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna med strösockret till ett fast skum.

  3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limeskal och saft. Vänd ner lite av grädden i blandningen. Vänd sedan ner resten av grädden. Vänd sist ner vitorna i smeten med luftiga tag.

  4. Bred ut hälften av smeten i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ringla över lite hallonsås.

  5. Häll på resten av smeten. Lägg på marängerna och tryck ner dem lite. Ringla över resten av såsen och rör runt försiktigt så att smeten marmoreras.

  6. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt glassen stå en stund i rumstemperatur före servering.

  7. Garnera med hallon och mynta. Servera gärna extra hallon eller andra bär till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök