Svenska köttbullar

Köttbullar med smak av skånsk senap serverad med lent potatismos och klassiska tillbehör.
Tove Nilsson
Foto: Ulrika Pousette

Svenska köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör - + 2 msk
  • 2 msk skånsk senap - grov
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm kryddpeppar - mald

Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • ättiksgurka
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör.

  2. Blanda lök, senap, grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min.

  3. Tillsätt färsen och blanda till en jämn färssmet. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar.

  4. Rulla färsen till små köttbullar och stek runtom i 2 msk smör ca 10 min.

  5. Servera köttbullarna med mos, ättiksgurka och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!