Svensk lövbiffswok

Svensk lövbiffswok är snabblagad tack vare lövbiffen som bara hastigt ska stekas.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 800 g vitkål
  • 2 rödlökar - helst färska med blast
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1 + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk pepparrot - färskriven

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Strimla kålen. Skala och skär löken i klyftor. Skär köttet i breda strimlor.

  2. Woka köttet i 1 msk olja i en het wok eller stekpanna ca 1 minut under omrörning. Krydda med 1 tsk salt och peppar och ta upp på ett fat så länge. Woka kål och lök i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Blanda i köttet.

  3. Smaksätt matyoghurten med riven pepparrot och 1/2 tsk salt.

  4. Servera woken med pepparrotsyoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!