Svensk caesarsallad med primörer, västerbotten och kavringkrutonger

Recept på svensk caesarsallad med primörer, västerbotten och kavringkrutonger. En sommarklassiker uppdaterad med svenska smaker och primörer. Låt gärna dressingen mogna i kylen över natten.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa sparris - grön
  • 1 knippa morötter
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa lök - färsk
  • 150 g västerbottensost
  • 6 skivor kavring
  • 1 romansallad

Svensk caesardressing

  • 1 matjessillfilé
  • 1 msk matjessillspad
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g västerbottensost - riven
  • 1 msk senap - skånsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Finhacka sillen och blanda med spad, gräddfil, ost, senap och riven vitlök. Krydda med salt och peppar.

  2. Borsta potatisen ren och halvera den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  3. Bryt av den nedre delen på sparrisen och kasta bort. Ansa morötterna. Förväll primörerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 2–5 min, den längre tiden för morötterna. Häll av vattnet och låt ånga av.

  4. Ansa och skiva rädisor och lök tunt. Hyvla osten.

  5. Skär eller riv kavringen i bitar. Rosta bitarna i en torr stekpanna på medelvärme.

  6. Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Lägg på potatis, sparris och morötter och ringla över dressingen. Strö över rädisor, lök, ost och krutonger.

Recept av Viktoria Buskqvist

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!