Svensk Caesardressing

Recept på en svensk variant av den klassiska caesardressingen. Om dressingen blir för tjock kan den spädas med lite vatten eller mjölk.

Paul Svensson
Svensk Caesardressing
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 bitar matjessill - (á ca 3 cm)
  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl västerbottensost - riven
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk matjessillspad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka sillen. Vispa ihop ägggulor och senap. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle under kraftig vispning.

  2. Blanda ner matjessill, ost, riven vitlök och gräddfil. Smaksätt med spad, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?