Enkel svartvinbärskaka i långpanna

Recept på lättbakad svartvinbärskaka du gör i långpanna. Servera kakan med en klick grädde. Mums!

Mitt Kök
Enkel svartvinbärskaka i långpanna
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • smör och mjöl - till formen
  • 5 dl vinbär - svarta, ca + några matskedar socker
  • 250 g smör - rumsvarmt
  • 340 g socker - cirka 4 dl
  • 5 ägg
  • 500 g vetemjöl - cirka 8,3 dl
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en långpanna med måtten cirka 32x39 cm.

  2. Mosa och sockra lätt svartvinbären med några matskedar socker.

  3. Vispa smör och socker vitt och krämigt.

  4. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sedan ner mjölken.

  5. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen försiktigt i smeten.

  6. Häll ut smeten i formen. Bred ut svartvinbärsmoset över kakan.

  7. Grädda kakan i cirka 35-40 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt den svalna något. Skär rutor och servera med en klick grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök