Svartvinbärsglögg

En riktigt god koncentrerad svartvinbärssaft blir en bra bas i årets julglögg. För en starkare glögg, byt ut svartvinbärssaften mot 2 dl Crème de Cassis, en fransk svartvinbärslikör.
Mitt Kök
Eva Hildén Smith
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 0,5 flaska rött vin
  • 2 dl svartvinbärssaft - koncentrerad
  • 1 - 2 msk honung
  • 1 apelsin - tvättad, skalremsor och saften
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 4 nejlikor
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Värm vin, honung, saft, apelsinskal och kryddor tills temperaturen är cirka 40 grader.

  2. Låt stå och dra till sig smaker 1 timme.

  3. Värm igen, strax före servering, tills glöggen är het men inte kokande. Häll upp i värmetåliga glas och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök