Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado är en saftig och smakrisk sallad.Hittar du inte shisokrasse kan du ta groddar, mikroörter, spenat eller thaibasilika.

Petra Lindstrand
Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl svart ris - t ex Saltå Kvarn
  • 250 g rödkål
  • 3 avokador
  • 4 snackgurkor - eller 1/2 gurka
  • 50 g shisokrasse - röd
  • 100 g mangoldskott

Vinägrett

  • 3 msk lime - pressad
  • 0,5 msk honung
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och häll upp på ett stort fat.

  2. Ansa och finstrimla rödkålen. Gröp ur och skiva avokadon. Skiva gurkan.

  3. Blanda kål, avokado, gurka och vinägrett med riset. Vänd i krasse och mangold och servera.

Vad tyckte du om receptet?