Svart rårisotto med quorn och kikärter

Quornfärsen är proteinrik och passar bra för vegetarianer. Det svarta riset kan vara svårt att hitta i vissa butiker. Byt då mot hälften vanligt råris och hälften vildris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl råris - svart
  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 paprika - grön
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk matolja
  • 150 g quornfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 1 dl kikärter - på burk
  • 4 aprikoser - torkade

Tillbehör

  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset med salt enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i små bitar. Fräs lök och paprika med spiskummin i oljan i någon minut. Tillsätt quornfärsen och fräs ytterligare ca 4 min. Salta och peppra.

  2. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka dem då och då, ställ åt sidan så länge.

  3. Skölj kikärterna. Strimla aprikoserna.

  4. Blanda ihop alla ingredienser när riset är färdigkokt men strö sist över nötterna. Servera med lime att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!