Svampgratinerad kyckling

Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.
Allt om Mat
Svampgratinerad kyckling
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 150 g champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 75 g gruyère

Tillbehör

  • 3 dl råris
  • 100 g spenat
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.

  2. Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek  champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.

  3. Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.

  4. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.

Vad tyckte du om receptet?