Svalkande melonsoppa med len yoghurt

Svalkande melonsoppa med len yoghurt är världens bästa sommarsoppa! Fungerar både som dessert och som mellanmål.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 cantaloupe - små (à ca 350 g)
  • 0,5 citron
  • 2 msk florsocker
  • 1,5 dl is
  • 0,25 kruka citronmeliss

Topping

  • 1 dl matyoghurt - (10 %)
  • citronmeliss - finhackad

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonerna. Skala och skär dem i bitar. Lägg bitarna i en mixer.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Lägg citronskal, citronsaft, florsocker, is och citronmeliss i mixern. Mixa till en slät soppa.

  3. Toppa med en klick yoghurt och lite finhackad citronmeliss. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!