Sushistrutar

Prova att göra temaki, sushistrutar – så mycket smidigare än att göra sushi i bitar. Det är bara att välja fyllning och sedan rulla ihop. Servera med japansk soja och extra wasabi.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,5 dl sushiris
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 300 g salmalax
  • 4 salladslökar
  • 2 avokador
  • 1 msk citron
  • 1 dl majonnäs - gärna japansk
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 msk wasabipasta
  • 8 noriark
  • 8 blad krispsallad
  • 1 burk tångkaviar - röd (100g)

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Sushiris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med vinäger, socker och salt, låt kallna.

  2. Skär laxen i breda strimlor. Ansa och skär det gröna på salladslöken i ca 5 cm långa bitar (spara det vita). Skär avokadon i tunna klyftor. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar. Blanda majonnäs, dill och wasabipasta. Lägg i en spritspåse.

    Foto: Lina Eriksson

  3. Klipp noriarken i två bitar. Lägg dem med den blanka sidan nedåt på en skärbräda. Tryck ut ris, med blöta fingrar, ca 4 cm in från noriarkens kant.

    Foto: Lina Eriksson

  4. Lägg på ett halverat salladsblad, lax, salladslök och avokado. Spritsa ut en sträng majonnäs ovanpå.

    Foto: Lina Eriksson

  5. Vik kanten på noriarket över ris och fyllning.

    Foto: Lina Eriksson

  6. Rulla ihop till en rulle. Stryk lite kallt vatten med fingret längst ut på kanten så att struten fästs ihop.

    Foto: Lina Eriksson

  7. Ställ strutarna i en form eller små glas. Toppa med tångkaviar. Servera strutarna med soja. 

    Foto: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!