Sushirullar

Matiga sushirullar passar bra som förrätt eller på buffébordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl ris - kokt, japanskt
  • 3 tsk sushivinäger
  • 1 ark nori
  • 1 tortillabröd - stort
  • 1 krm wasabi
  • 2 lax - skivor, gravad eller rökt
  • 0,3 avokado - skuren i strimlor
  • gurka - skuren i tunna stimlor

Tillbehör

  • soja - japansk
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda riset med vinägern. Lägg noribladet med den matta sidan upp på tortillabrödet. Bred sushiriset över noribladet.

  2. Stryk en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret. Lägg på laxskivorna längst ner på riset. Lägg avokado- och gurkstänger på laxskivorna. Rulla ihop hårt, som en fast rulltårta, med hjälp av tortillabrödet.

  3. Skär rullen i 2–3 cm stora sneda bitar. Servera med soja blandad med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!