Sushipizza

Pizzabottnarna gräddas utan fyllning. Wasabicrème, fisk och sallad läggs på vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten - ljummet (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360-420 g)

Wasabicrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk wasabi

Sallad

  • 200 g morot
  • 200 g rättika
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk risvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm sesamolja
  • 2 msk thaibasilika - finstrimlad

Fisk

  • 250 g tonfisk - gulfenad
  • 250 g laxfilé

Tillbehör

  • ingefära - inlagd (gari)
  • thaibasilika

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten i en skål. Blanda ner olivolja och salt. Arbeta ner lite mjöl i taget tills degen är smidig och släpper skålens kanter. Täck över och låt jäsa ca 30 min.

  2. Rör samman crème fraiche och wasabi och ställ åt sidan. Skala morot och rättika och skär i fina tändsticksstora stavar. Blanda dem i en skål med gräslök. Blanda ner olja, vinäger, salt och sesamolja.

  3. Skär tonfisk och lax i tunna skivor. Sätt ugnen på 250° och ställ samtidigt in en plåt så den blir varm. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rundel. Lägg dem två och två på ett bakplåtspapper. Ta ut plåten ur ugnen och lyft över pizzabottnarna. Grädda två pizzabottnar i taget mitt i ugnen ca 7 min tills de fått färg.

  4. Bred wasabicrème på de varma pizzabottnarna. Lägg på skivor av lax och tonfisk. Toppa med sallad, thaibasilika och gari.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!