Surkålssallad

Gör gärna surkålssalladen 1-2 dygn i förväg och värm upp den strax före servering.
Allt om Mat

Surkålssallad

  • 1 kg surkål
  • 1 gul lök - stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 120 g jägarbacon - alt rökt sidfläsk
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kummin - mald
  • 2 - 3 lagerblad
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Spola surkålen med kallt vatten och låt den rinna av.

  2. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i tärningar och stek det knaprigt i en gryta. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med ca 2 min. Häll på vattnet och tillsätt kummin, lagerblad och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min.

  3. Blanda ner surkålen i grytan och låt sjuda under lock ca 1 timme. Rör om då och då.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!