Surkål med korvspett

Det är spännande att servera surkålen i sällskap med korv, bacon och plommon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök - stor
  • 50 g smör
  • 1 burk surkål - (ca 800 g)
  • 1 msk strösocker
  • 3 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn - hela
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten

Spett

  • 8 katrinplommon
  • 1 bacon - (140 g)
  • 4 korvar - t ex bratwurst (à ca 100 g)

Tillbehör

  • potatis - nykokt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret i en ugnssäker stekpanna ca 3 min. Lägg i kålen och fräs 3-5 min, rör om då och då.

  2. Strö över sockret och tillsätt lagerblad, pepparkorn och de oskalade vitlöksklyftorna. Tillsätt vattnet och koka kålen utan lock ca 30 min. Rör om då och då.

  3. Lägg plommonen i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 5-10 min. Ta upp plommonen.

  4. Sätt ugnen på 225º. Halvera baconskivorna. Trä upp plommon, bacon och korv på spetten. Lägg spetten ovanpå surkålen.

  5. Sätt pannan mitt i ugnen och tillaga 15-20 min. Vänd spetten 1-2 gånger under stektiden. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!