Surdegspizza med getost, rödbetor och honung

Recept på pizza med crème fraiche, getost, betor och honung. Den här degen kavlas ut till 4 mindre ­portionspizzor. Försök även att få till lövtunna skivor av betorna så att de hinner bli mjuka i ugnen. Har du ingen mandolin kan du skiva betorna tunt och därefter finstrimla dem.

Petra Lindstrand
Surdegspizza med getost, rödbetor och honung
Surdegspizza med betor och getost Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pizzadeg - för surdegspizza, färdig, t ex Pop Bakery (400 g)
  • 400 g rödbetor - och gulbetor
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 140 g getost
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 msk flytande honung
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Skala och hyvla röd- och gulbetorna mycket tunt, gärna på mandolin.

  2. Skär degen i 4 bitar och forma dem till släta bollar. Kavla ut varje bit till en rund pizza. Lägg två pizzor vardera på 2 plåtar med bakplåtspapper.

  3. Bred crème fraiche på pizzabottnarna. Fördela betorna lite omlott över. Smula över osten. Repa rosmarinen och strö på den. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  4. Sätt in båda plåtarna i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Grädda pizzorna tills de fått fin färg, i ca 15 min.

  5. Ta ut och ringla över honung. ­Servera pizzorna med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du göra egen pizzadeg hittar du recept här: