Suovas med svamprisotto

Köttet tinar under första dagen och anrättas till middagen. Suovas kan givetvis bytas ut mot något annat gott lättrökt kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g suovas - lättrökt reninnanlår
  • 1 msk marinad från osten

Svamprisotto

  • 10 g trattkantareller - torkade. Eller karljohanssvamp
  • 12 dl vatten
  • 3 tärning hönsbuljong
  • 4,5 dl avorioris
  • 2 msk marinad från fetaosten
  • 3 salladslökar - skivade
  • 1 fetaost - Apetina Feta snack á 150g
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa salt - eventuellt

Gör så här

  1. Lägg svampen i kallt vatten ca 30 min. Häll bort blötläggningsvattnet, krama ur vattnet och grovhacka svampen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna.

  2. Fräs riset och svampen 1 minut i marinaden från fetaosten. Spara lite marinad att bryna köttet i. Späd med buljongen lite i taget. Låt risotton sjuda ca 20 min tills riset fortfarande har lite tuggmotstånd. Rör ner sallads­lökarna och osten. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

  3. Skiva köttet. Bryn det hastigt i resterande marinad. Servera med risotto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!