Sunshine-burgare

Recept på hamburgare med stekt ägg. Äggen lyfter de här goda burgarna till något alldeles extra.
Lena Söderström
Foto. Eva Hildén
Foto. Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 rå korv - salsiccia, ca 125 g
  • 400 g nötfärs
  • 4 stora hamburgerbröd
  • 4 ägg
  • 2 msk grillolja - eller olivolja
  • 2 msk bbq-sås - på flaska
  • salt - nymalen svartpeppar
  • tabasco
  • 2 msk persilja - hackad

Cole slaw

  • 1 klyfta spetskål - ca 250 g
  • 1 liten morot
  • 1 salladslök
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • 1 tsk strösocker - ca
  • 1 msk äppelcidervinäger - ca

Gör så här

  1. Börja med cole slaw: Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Ansa och skiva salladslöken.

  2. Fräs kålen under omrörning i en kastrull, tills den mjuknar, ca 3 minuter. Låt kallna.

  3. Blanda kål, morot och salladslök med majonnäsen. Smaka av med salt, socker och vinäger.

  4. Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Blanda korvfärs och nötfärs. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar.

  5. Dela och grilla brödet. Stek äggen.

  6. Pensla biffarna med oljan och grilla 3-4 minuter på varje sida eller tills de är klara. Pensla med BBQ sås. Salta och peppra. Låt vila ca 5 minuter. Lägg ett stekt ägg på varje biff. Salta och droppa över lite tabasco.

  7. Servera biffar och ägg mellan bröd tillsammans med coleslaw och hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!