Sunda frukostfrallor

Riktigt goda enkla frallor till frukost. Recept på gott frukostbröd som är enkelt att baka.
Mitt Kök
Sunda frukostfrallor
Foto: Pernilla Hed

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 10 dl vetemjöl special - cirka
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, olja och sirap.

  2. Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet så att det blir en smidig deg. Arbeta degen cirka 10 minuter i en degblandare eller dubbelt så länge för hand.

  3. Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 3 minuter.

  4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter, baka ut till avlånga frallor och låt dem jäsa ytterligare cirka 30 minuter.

  5. Pensla på vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön och linfrön.

  6. Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter.

  7. Njut!

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda frukostrecept hittar du här!

Recept från Mitt kök