Sufflé, passionsfrukt

Sufflé med smak av passionsfrukt och äpple.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 2 msk smör - + strösocker till formarna
  • 1 dl saft av passionsfrukt - (ca 8 st)
  • 2 dl äppelmos - (sötat)
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 5 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Pensla åtta portionsformar med rumsvarmt smör. Täck insidan med socker och ställ formarna i frysen.

  2. Gröp ur passionsfrukterna, passera saften genom finmaskig sil.

  3. Koka upp äppelmoset. Blanda passionssaft med Maizena och häll i äppelmoset. Koka 1 minut under vispning. Låt svalna.

  4. Vispa äggvitorna fluffigt, häll i socker och vispa till en styv maräng. Vänd ner 1/3 av maräng-en i passionsblandningen och blanda väl. Blanda sedan försiktigt med resten av marängen.

  5. Fyll formarna och skär runt kanten med en liten kniv så att smeten lossnar. Ställ in i frysen ca 4 timmar, tills de är helt frysta. (Det går även bra att grädda suffléerna på en gång, ca 8–10 min.)

  6. Sätt ugnen på 200°.

  7. Grädda de frysta suffléerna i nedre delen av ugnen 10–12 min, tills de har fått fin färg och är lite krämiga i mitten.

  8. Sikta florsocker över suffléerna och servera dem bums med lite urgröpt passionsfrukt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!