Stuvade makaroner

Hur gör man stuvade makaroner? Jo, denna barndomsklassiker är väldigt enkel att göra. Här hittar du bästa grundrecept med mjölk. Enjoy!
Foto: Istock

Ingredienser

  • 1 l mjölk - 3%
  • 1 tsk salt
  • 5 dl idealmakaroner - eller andra makaroner (ej snabbmakaroner)
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm muskotnöt - riven eller mald

Tillbehör

  • falukorv - stekt eller köttbullar
  • råkost - eller sallad

Gör så här

  1. Koka upp mjölken. Häll i salt och makaroner och rör om.

  2. Koka på svag värme utan lock ca 25 min. Rör om då och då.

  3. Krydda med peppar och muskot.

  4. Servera med stekt falukorv eller köttbullar, en råkostsallad eller en blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!