Strömming med gräslök, senap och kapris

Strömming kan man verkligen längta efter! Comfort food på svenska.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé
  • 800 g potatis
  • 3 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk gräslök - hackad + 0,5 dl
  • 2 msk gräddfil - + 2 dl
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Garnering

  • gräslök

Tillbehör

  • morot och vitkål - riven

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Klipp bort alla ryggfenor från strömmingarna. Rör samman kapris, senap, 2 msk hackad gräslök och 2 msk gräddfil.

  3. Lägg ut hälften av fisken på en stor skärbräda. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela kaprisröran på filéerna. Lägg ihop filéerna. Vänd dem i ströbröd och stek i smör ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg.

  4. Mosa potatisen med en potatisstöt eller pressa den. Blanda ner 2 dl gräddfil, 1/2 dl gräslök 1 tsk salt och 1 krm peppar. Späd ev med lite vatten. Servera med strömming och sallad. Garnera med gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!