Stroganoff med paprika

Vegetarisk stroganoff får här lite extra smak och färg av paprika.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 350 g vegetarisk korv - till exempel middagskorv från Peas of heaven
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika - röd
  • 1 paprika - gul
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär korven i strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt korv och paprika och stek ytterligare ca 5 min under omrörning. Blanda i tomatpurén och stek ca 1 minut. Rör i crème fraiche och häll över vatten och chilisås. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min.

  3. Garnera stroganoffen med persilja och servera med  med ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!