Strimlad kyckling med stekta nudlar lo mein

Recept på nudelwok med kyckling och god och nyttig ­grönkål. Snabbkokta nudlar och ­färdigskuren kyckling gör att rätten blir enkel och snabb. Har man tid kan man strimla kycklingköttet själv. ­Lårkött har mest smak, så välj gärna det. Rätten lagas med vanlig rapsolja men har man sesamolja hemma ­passar den utmärkt.
Strimlad kyckling med stekta nudlar lo mein
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 550 g kycklinglårfilé - minutstrimlor eller strimlat kycklinglår
  • 250 g grönkål
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök - eller rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk ingefära - finriven
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • srirachasås - ev

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen. Stek kycklingen i 1 msk smör och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingköttet ur pannan.

  2. Repa grönkålen och skär i bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud grönkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek grönkål, paprika, lök och ­vitlök i 1 msk olja tills det blir lätt brynt. Lägg ner kyckling och nudlar.

  3. Rör ihop ostronsås, soja, ingefära, 1 msk olja och 2 msk vatten. Häll såsen över nudlarna och blanda allt väl medan det värms i stekpannan. Servera gärna med sriracha eller annan het sås.

Vad tyckte du om receptet?