Tips! Smula ner 125 g blåmögelost i fyllningen för en extra smakbrytning.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Mixa ihop mjöl, smör och persillade och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 20 × 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugn i ca 10 min.
Fyllning: Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör i ca 5 min. Tillsätt kycklingen och låt den fräsa med i ca 5 min. Fördela fräset i pajskalet.
Förväll broccolin i lättsaltat vatten i ca 3 min. Låt rinna av. Lägg broccolin i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll smeten över fyllningen. Strö över cashewnötterna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Garnera med skivade rädisor och rädisskott. Servera pajen med en grönsallad.
Tips! Smula ner 125 g blåmögelost i fyllningen för en extra smakbrytning.