Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter

Recept på stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter. Använd tärnad salladskyckling från frysen, så går det snabbt att fixa pajen.
Christina Asplund
Stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter
Stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter
Stor kycklingpaj med broccoli och cashewnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 125 g smör
  • 1 msk persillade
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 600 g salladskyckling - tinad
  • 150 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 250 g broccolibuketter
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 100 g cashewnötter

Garnering

  • 5 rädisor - tunt skivade
  • blandade skott och örter

Tillbehör

  • blandad sallad

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl, smör och persillade och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 20 × 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugn i ca 10 min.

  3. Fyllning: Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna med smör i ca 5 min. Tillsätt kycklingen och låt den fräsa med i ca 5 min. Fördela fräset i pajskalet.

  4. Förväll broccolin i lättsaltat vatten i ca 3 min. Låt rinna av. Lägg broccolin i pajskalet.

  5. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en bunke. Häll smeten över fyllningen. Strö över cashewnötterna.

  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 min.

  7. Garnera med skivade rädisor och rädisskott. Servera pajen med en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Smula ner 125 g blåmögelost i fyllningen för en extra smakbrytning.