Stjärnanis och apelsinsill

Recept på Apelsinsill med stjärnanis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - urvattnade eller 1 burk inläggningssill (410g)
  • 1 apelsin
  • 0,5 röd chili - spansk pepparfrukt
  • 5 stjärnanis

Inläggningslag

  • 1,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1.  Blanda lagen och rör tills sockret löst sig.

  2. Skär sillen i bitar. Tvätta och skiva apelsinen med skal. Kärna ur och strimla pepparfrukten.

  3. Varva sillbitarna med apelsin, chili och stjärnanis i en burk.

  4. Häll lagen över sillen och ställ kallt 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!