Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar

Recept på stir fry med kyckling och nudlar. En enkel och snabblagad stir fry, perfekt rätt mitt i veckan. Vill du göra rätten vegetarisk kan du använda oumph i stället.

Petra Lindstrand
Stir fry med kyckling, broccoli, sparris och nudlar
Stir fry med kyckling och nudlar Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 550 g kyckling - i strimlor, t ex minutstrimlor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g broccoli
  • 250 g grön sparris
  • 2 lime
  • 250 g risnudlar - platta
  • 2 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i små buketter. Ansa och skär sparrisen i bitar. Pressa ur 2 msk saft från limen. Skär resterande lime i klyftor.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten.

  3. Bryn kycklingen i 2 msk olja i en het stekpanna i ca 3 min. Tillsätt vitlöken och broccolin efter halva tiden. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt sparrisen och låt den steka med i ytterligare ca 2 min. Ta upp och lägg allt på ett fat.

  4. Vispa upp äggen. Häll äggsmeten i stekpannan med 2 msk olja. Rör runt hastigt så att de blir till ett smul. Blanda i nudlarna och vänd ner kycklingfräs, soja och limesaft.

  5. Servera stir fryn med limeklyftor och extra soja.

Vad tyckte du om receptet?