Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

”Sticky” kycklingben på plåt med granatäpple och sötpotatis

Recept på ”sticky” kycklingben med granatäpple och sötpotatis. En smakrik, kladdig och god marinad med en söt asiatisk touch som kommer att uppskattas av många, stora som små.

Petra Lindstrand
”Sticky” kycklingben på plåt med granatäpple och sötpotatis
”Sticky” kycklingben på plåt med granatäpple och sötpotatis
”Sticky” kycklingben på plåt med granatäpple och sötpotatis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 900 g kycklingben - färska
  • 1 påse sötpotatisklyftor - frysta (500 g)
  • 1 tsk flingsalt

Marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl grekisk yoghurt - eller tsatsiki
  • 70 g röda mangoldskott - eller babyspenat

Gör så här

  1. Marinad: Rör ihop alla ingredienser. Blanda marinaden med kycklingbenen och låt marinera i kylen ca 1 timme, men gärna längre.

  2. Sätt ugnen på 180° varmluft. Häll av marinaden från kycklingen i en kastrull. Låt den koka ihop till en simmig konsistens, ca 5 min.

  3. Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Tillaga kycklingbenen mitt i ugnen tills de är helt genomstekta, ca 35 min. Lägg sötpotatisen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga samtidigt med kycklingen, ca 30 min.

  4. Lägg upp kycklingen på ett fat och ringla över den ihopkokta marinaden. Strö över granatäppelkärnor och flingsalt.

  5. Servera kycklingen med sötpotatis, yoghurt och mangoldskott.

Vad tyckte du om receptet?