Stekta päron och halloumi

Både förrätt och dessert – här en rätt som bjuds i två versioner. Med enbart flytande honung en efterrätt, och på salladsbädd med tillägg av nymald peppar också en lunchrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk smör - till stekning
  • 3 msk honung - flytande
  • 2 päron - mogna, men inte övermogna, gärna conference
  • 200 g halloumi

Gör så här

  1. Skiva halloumi och päron i halvcentimetertjocka skivor.

  2. Smörstek över medelvärme i två pannor 5–7 min. Päronen ska bli genomstekta och glansiga och halloumin ska få fin färg.

  3. Varva skivorna på portionstallrikar och ringla över honung.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!