Stekta nudlar med marinerad karré

Detta är en rätt som känns vällagad trots att den är snabblagad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré - tunt skivad, benfri
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sherry
  • 1 tsk sambal oelek

Serveras med

  • 200 g äggnudlar
  • 1 morot - finstrimlad
  • 100 g sockerärter
  • 1 paprika - strimlad
  • 1 msk olja

Omelett

  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0,5 msk smör

Till garnering

  • 100 g jordnötter

Gör så här

  1. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i det så att det blandar sig ordentligt. Låt det bara ligga en kort stund.

  2. Koka nudlarna i vatten enligt receptet på förpackningen.

  3. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna.

  4. Stek kött i olja med marinad och grönsaker. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i blandningen att fräsa med någon minut.

  5. Rulla ihop omeletten och skär den i skivor. Lägg upp nudelblandningen och garnera med omelettrullar, jordnötter och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!