Stekta kalkonsmörgåsar

Recept på stekta kalkonsmörgåsar. Att steka smörgåsarna blir så mycket godare, och det gör inget om de har svalnat. Slå in dem i smörgåspapper istället för plast så mjuknar de inte lika snabbt.
Liselotte Forslin
Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper.
Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 8 skivor surdegsbröd - av levaintyp
  • 4 msk honungssenap - annan sötstark senap
  • 100 g färskost - naturell
  • 8 skivor ost - lagrad, t ex västerbottens- eller cheddarost
  • 100 g kalkonbröst - rökt, i tunna skivor
  • 60 g rucola
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Bred hälften av brödskivorna med senap. Bred på färskosten och lägg på ost, kalkon och rucola. Krydda med  salt och peppar. Lägg på resterande bröd.

  2. Stek de dubbla bröden i smör och olja ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg. Lägg över lock och låt dem steka klart så att fyllningen blir genomvarm, 4–5 min.

  3. Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!