Stekta höstäpplen med kardemummasmulor och calvadoscrème

En snabblagad dessert där äppelskivorna ska serveras nystekta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 höstäpplen - syrliga
  • 2 msk smör
  • 3 msk strösocker

Kardemummasmulor

  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor - krossade

Calvadoscrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk calvados

Gör så här

  1. Smulor: Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda smör, socker, mjöl och kardemumma till en smulig deg. Smula ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills smulorna fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden. Låt kallna.

  4. Calvadoscrème: Vispa crème fraiche, socker och calvados fluffigt med elvisp.

  5. Skär varje äpple i cm-tjocka skivor. Stek dem gyllene i smör och socker i en stekpanna ca 4 min på varje sida.

  6. Servera de nystekta äpplena med calvadoscrème och knapriga smulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!