Stekt torskfilé med tomat- och kapriscouscous
Fett: 23g
Protein: 33g
Kolhydrater: 50g
Recept på stekt torskfilé som serveras med tomat- och kapriscouscous, en snabblagad vardagsrätt. Köp gärna körsbärstomater på kvist, de smakar så mycket mer än de utan.
Ingredienser
-
500 g
torskfilé
-
3 dl
couscous
-
1 knippa
gräslök
-
2 dl
crème fraiche
- lätt
-
1 msk
dijonsenap
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
400 g
körsbärstomater
-
1 dl
kapris
-
olivolja
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Finhacka gräslöken, spara eventuellt några strån till garnering. Blanda lätt crème fraiche med gräslök och senap. Krydda med 2 krm salt.
-
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Halvera tomaterna. Blanda ner tomaterna i pannan och låt dem steka med ca 2 min. Vänd i couscous och kapris.
-
Skär fisken i portionsbitar. Stek den i 50 g smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med couscous och crème fraichesås. Garnera eventuellt med sparade gräslöksstrån.