Stekt torskfilé med tomat- och kapriscouscous

Recept på stekt torskfilé som serveras med tomat- och kapriscouscous, en snabblagad vardagsrätt. Köp gärna körsbärstomater på kvist, de smakar så mycket mer än de utan.

Stekt torskfilé med tomat- och kapriscouscous
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 3 dl couscous
  • 1 knippa gräslök
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl kapris
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Finhacka gräslöken, spara eventuellt några strån till garnering. Blanda lätt crème fraiche med gräslök och senap. Krydda med 2 krm salt.

  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Halvera tomaterna. Blanda ner tomaterna i pannan och låt dem steka med ca 2 min. Vänd i couscous och kapris.

  3. Skär fisken i portionsbitar. Stek den i 50 g smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med couscous och crème fraichesås. Garnera eventuellt med sparade gräslöksstrån.

Vad tyckte du om receptet?