Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås
Fett: 28g
Protein: 31g
Kolhydrater: 58g
Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås smaksätts med en het röd currypasta, därför räcker ca 1 msk. Smaka dig fram, chilihettan varierar mycket.
Ingredienser
-
400 g
tofu
- fast, naturell
-
2 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1
blomkålshuvud
- litet (400 g)
-
1
vitlöksklyfta
-
75 g
jordnötter
- rostade, salta
-
1 msk
currypasta
- röd, Mae ploy
-
1 burk
kokosmjölk
- lätt (6 %, 400 ml)
-
1 msk
soja
- japansk
-
rapsolja
-
salt
Tillbehör
-
3 dl
ris
Gör så här
-
Skär tofun i skivor och vänd den i majsstärkelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vara på blasten och skär den grova delen på blasten i bitar. Skala och riv vitlöken. Mixa jordnötterna i en mat-beredare till ett grovt smul.
-
Blanda vitlök, currypasta, jordnötter (spara några till garnering), kokosmjölk och soja i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min.
-
Stek tofun i 1/2 msk olja ca 2 min. Krydda med 2 krm salt. Ta upp och stek blomkålen ca 3 min i het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt.
-
Lägg upp ris, sås, tofu och blomkål i djupa tallrikar. Strö över de sparade jordnötterna.