Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås

Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås smaksätts med en het röd currypasta, därför räcker ca 1 msk. Smaka dig fram, chilihettan varierar mycket.

Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g tofu - fast, naturell
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 blomkålshuvud - litet (400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g jordnötter - rostade, salta
  • 1 msk currypasta - röd, Mae ploy
  • 1 burk kokosmjölk - lätt (6 %, 400 ml)
  • 1 msk soja - japansk
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Skär tofun i skivor och vänd den i majsstärkelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vara på blasten och skär den grova delen på blasten i bitar. Skala och riv vitlöken. Mixa jordnötterna i en mat-beredare till ett grovt smul.

  2. Blanda vitlök, currypasta, jordnötter (spara några till garnering), kokosmjölk och soja i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min.

  3. Stek tofun i 1/2 msk olja ca 2 min. Krydda med 2 krm salt. Ta upp och stek blomkålen ca 3 min i het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Lägg upp ris, sås, tofu och blomkål i djupa tallrikar. Strö över de sparade jordnötterna.

Vad tyckte du om receptet?