Stekt sejfilé med kapris och brynt smör

Servera fisken på klassiskt vis med brynt smör, kapris och rödbetor.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 sejfilé - á 175 g
  • peppar
  • 50 g smör - till stekning

Lag

  • 1 l vatten - kallt
  • 3 msk salt

Brynt smör

  • 150 g smör

Till servering

  • 500 g rödbetor - kokta
  • 4 msk kapris
  • 0,5 dl olivolja
  • 150 g gröna ärter - kokta
  • 50 g alfalfagroddar
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Rör ner saltet i kallt vatten och rör om tills det löst sig. Lägg ner fiskbitarna i lagen i 20 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem med hushållspapper. Peppra.

  2. Stek fisken i en stekpanna med smör. Bryn först ena sidan och vänd fisken. Ös smöret över fisken vid stekningen, tills innertemperaturen är 48-52 grader.

  3. Fräs 150 g smör i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp utan bottensats i en såssnipa.

  4. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den sedan i olivolja några minuter.

  5. Skala och klyfta rödbetorna.

  6. Servera med gröna ärtor, alfalfagroddar, citronklyftor, kapris och brynt smör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök