Stekt rödkål med rosésallad och tranbär

Till Mårten gås passar det utmärkt med stekt rödkål med rosésallad och tranbär. Rosésalladen bidrar med en svag beska till den söta kålen och apelsinen. Hittar du inte tranbär i din butik går de att byta mot lingon.
Gitte Heidi Rasmussen
Stekt rödkål med rosésallad och tranbär passar utmärkt till Mårten gås.
Stekt rödkål med rosésallad och tranbär passar utmärkt till Mårten gås. Foto: Inge Skovdal

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär

  • 500 g rödkål
  • 1 apelsin
  • 1,5 msk gåsfett - eller smör
  • 1 dl tranbär - frysta
  • 0,5 dl konc tranbärsjuice
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla rödkålen. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor.

  2. Stek kålen i gåsfett i en stor stekpanna 2–3 min. Tillsätt bär och juice och koka kraftigt 1–2 min.

  3. Strimla salladen. Blanda ner i stekpannan med apelsinklyftorna. Stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med socker, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!