Stekt rödkål med blodgrape  

Stekt rödkål med blodgrape innehåller även purpurkål. Den vackert röda purpurkålen smakar som grönkål.

Pernilla Lundberg
Stekt rödkål med blodgrape  
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g rödkål
  • 150 g purpurkål - eller grönkål
  • 2 blodgrape
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor - rostade

Kryddblandning

  • 0,5 tsk senapsfrön - gula
  • 0,5 tsk kryddnejlika - hela
  • 0,5 tsk fänkålsfrön - hela
  • 0,5 tsk svartpeppar - hel
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mixa alla kryddor till ett pulver.

  2. Skär rödkål i strimlor och plocka purpurkålen från blasten. Skala blodgrapen och skär sedan ut filéerna med en skalkniv.

  3. Rosta kryddblandingen i olja i en stekpanna ca 5 sekunder. Tillsätt rödkålen och stek på hög temperatur tills kålen blivit mjuk och fått färg. Blanda sist i grönkålen och låt steka med ca 1 minut. Krydda med salt. Toppa med blodgrape och rostade pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?