Stekt röding med smörad färsklök och kaviarcrème

Stekt röding med smörad färsklök och gurka samt kaviarcrème är en snabblagad rätt. Fina råvaror är allt som behövs för att skapa en riktigt enkel och god huvudrätt.     
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - med skinn (à ca 175 g)
  • 4 lökar - färska
  • 1 gurka
  • 2 msk smör
  • 2 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 msk rapsolja

Kaviarcrème

  • 1 dl majonnäs
  • 0,75 dl smörgåskaviar - typ Kalles

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Crème: Blanda majonnäs och kaviar.

  2. Ansa och skiva löken tunt. Skala gurkan och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna och skär gurkan i 1/2 cm stora bitar.

  3. Fräs lök och gurka i smör 2–3 min. Häll över citronsaften och krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Krydda rödingen med 1 tsk salt. Stek den med skinnsidan nedåt i olja ca 3 min. Vänd och stek ytterligare ca 1 minut.

  5. Servera rödingen med grönsaker,  kaviarcrème, potatis och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!