Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Stekt röding med löjromspotatis

Enkelt recept på stekt röding. Ibland hör man att det är krångligt att tillaga fisk, men den här enkla och lyxiga fiskrätten går helt enkelt inte att misslyckas med.
Mitt Kök
Stekt röding med löjromspotatis
Stekt röding med löjromspotatis
Stekt röding med löjromspotatis
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer - eller öringfiléer med skinn, à 150 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Potatis

  • 800 g mandelpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 100 g löjrom
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.

  2. Koka upp crème fraiche, grädde och senap. Vänd ner löjrom, örter och potatis vid servering. Krydda med salt och peppar.

  3. Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme ca 8 min. Vänd och stek klart, 1-2 min.

  4. Servera den nystekta fisken med potatisen till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök