Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom

Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom är snabblagad lyxmat. Den gräddstuvade svartkålen är även god att servera till kött och kyckling.

Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 rödingfilé - med skinn, MSC– märkt (350 g)
  • 2 krm salt - + 0,5 tsk
  • 200 g kantareller
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g forellrom

Kål

  • 150 g svartkål
  • 1 schalottenlök
  • 50 g parmesan
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kål: Grovstrimla kålen. Skala och skiva löken. Finriv osten. Fräs kål och lök i smör ca 3 min. Häll på grädde och låt puttra ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Rör i osten.

  2. Rensa kantarellerna. Strimla gräslöken. Stek kantarellerna i 1 msk smör på hög värme tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Blanda i gräslöken.

  3. Skär rödingfilén i 2 bitar. Stek den i 1 msk smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg upp kålen på tallrikar och lägg på fisken. Toppa med kantareller och forellrom och servera.

Vad tyckte du om receptet?