Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom

Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom är snabblagad lyxmat. Den gräddstuvade svartkålen är även god att servera till kött och kyckling.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 rödingfilé - med skinn, MSC– märkt (350 g)
  • 2 krm salt - + 0,5 tsk
  • 200 g kantareller
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g forellrom

Kål

  • 150 g svartkål
  • 1 schalottenlök
  • 50 g parmesan
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kål: Grovstrimla kålen. Skala och skiva löken. Finriv osten. Fräs kål och lök i smör ca 3 min. Häll på grädde och låt puttra ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Rör i osten.

  2. Rensa kantarellerna. Strimla gräslöken. Stek kantarellerna i 1 msk smör på hög värme tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Blanda i gräslöken.

  3. Skär rödingfilén i 2 bitar. Stek den i 1 msk smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg upp kålen på tallrikar och lägg på fisken. Toppa med kantareller och forellrom och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!