Stekt ris med karré och ägg

Stekt ris med karré och ägg är godast nystekt när äggen fortfarande är lite krämiga.

Stekt ris med karré och ägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g fläskkarré - stekt
  • 5 dl ris - kokt
  • 50 g sockerärter
  • 1 bit purjolök - ca 10 cm
  • 50 g haricots verts
  • 1 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 50 g spenat - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla karrén. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skiva purjolöken.

  2. Stek köttet i 1 msk olja i en het stekpanna så att det får fin färg.

  3. Tillsätt sockerärter, purjolök och bönor och stek under omrörning ca 2 min. Blanda i riset och stek ytterligare ca 3 min. Knäck i äggen och stek under omrörning tills de har stelnat. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.

  4. Servera det nystekta riset med sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?