Stekt ris med karré och ägg
Stekt ris med karré och ägg är godast nystekt när äggen fortfarande är lite krämiga.
Ingredienser
-
200 g
fläskkarré
- stekt
-
5 dl
ris
- kokt
-
50 g
sockerärter
-
1 bit
purjolök
- ca 10 cm
-
50 g
haricots verts
-
1 msk
rapsolja
-
2
ägg
-
50 g
spenat
- färsk
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
sweet chilisås
Gör så här
-
Strimla karrén. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skiva purjolöken.
-
Stek köttet i 1 msk olja i en het stekpanna så att det får fin färg.
-
Tillsätt sockerärter, purjolök och bönor och stek under omrörning ca 2 min. Blanda i riset och stek ytterligare ca 3 min. Knäck i äggen och stek under omrörning tills de har stelnat. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.
-
Servera det nystekta riset med sweet chilisås.