Stekt ris med ägg och grönsaker à la Maria

Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avlånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.
Allt om Mat
Stekt ris med ägg och grönsaker à la Maria
Stekt ris med ägg och grönsaker à la Maria Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 2 lökar - färska
  • 1 snackpaprika - röd
  • 150 g sockerärter
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 ris - port. kokt kallt (3 dl okokt)
  • 3 msk bladpersilja - strimlad
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.

  2. Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 min. Ta upp grönsakerna.

  3. Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3–5 min, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!