Stekt picklad lök  

Recept på stekt picklad lök. Sötsyrlig lök passar bra till charkbrickan.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 750 g schalottenlök - eller ­smålökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 kruka timjan

Gör så här

  1. Skala löken. Stek den runt om i olja tills den börjar få fin färg.

  2. Tillsätt vinäger och socker. Låt småputtra ca 5 min, till simmig konsistens.

  3. Krydda med salt och peppar. Låt svalna och strö över timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!