Stekt kolja med pak choi, brynt nöt- och sojasmör och gräslöksris

Stekt kolja med pak choi, brynt nöt- och sojasmör och gräslöksris passar både till vardag och fest. Pak choi är en typ av kinesisk kål som ofta används i asiatisk matlagning, smaken är mild och fin. Får du inte tag på den kan den ersättas med salladskål eller små broccolibuketter.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g koljafilé - MSC-märkt
  • 3 dl ris
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 kruka gräslök
  • 1 pak choi - stor (300 g)
  • 2 lime
  • 50 g cashewnötter
  • 25 g smör - + 50 g
  • 0,5 dl soja - japansk
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjölet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd fisken i mjölet.

  2. Finhacka gräslöken. Ansa och skär paksoien i bitar. Halvera limen. Grovhacka nötterna.

  3. Stek fisken i 25 g smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Lägg upp den på ett fat. Stek paksoien efter fisken ca 2 min runt om. Krydda med 2 krm salt och lägg den bredvid fisken på fatet.

  4. Bryn 50 g smör i stekpannan. Blanda i soja och nötter. Häll smöret över fisken.

  5. Blanda ner gräslöken i riset och servera det till fisken tillsammans med limen att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!