Stekt inlagd strömming

Är strömmingen stor kan den vikas på mitten före stekning i stället för läggas ihop två och två. En härlig midsommarlunch.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg strömming - (eller 1,2 kilo strömmingsfilé)
  • 190 g dillkaviar - (1 tub)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör

Lag

  • 3 rödlökar
  • 6 dl vatten
  • 3 dl inläggningsättika
  • 2 tsk kryddpeppar - grovt krossad

Gör så här

  1. Rensa strömmingen om hel används. Lägg ihop dem två och två med kaviar emellan. Vänd i ströbröd blandat med salt.

  2. Skala och skiva löken. Rör ihop vatten och ättika. Tillsätt lök och kryddpeppar.

  3. Stek strömmingen i omgångar i smöret ca 2 min per sida. Lägg den nystekta strömmingen i lagen.

  4. Låt stå i kylskåpet ca 1 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!