Stekt gösfilé med klassiska lutfisktillbehör
Perfekt för dig som älskar lutfisk men när det inte finns tid att blötlägga och tillaga lutfisk på vanligt sätt. I det här receptet på stekt gösfilé med klassiska lutfisktillbehör får vi samma smaker, men lutfisken ersätts av en snabbrimmad gösfilé.
Ingredienser
-
4
gösfiléer
- utan skinn och ben (à 150 g), MSC-märkta
-
1 msk
strösocker
-
1 msk
salt
-
150 g
fläsk
- rökt
-
2 tsk
kryddpeppar
- krossad
-
2 msk
smör
Sås
-
2 msk
smör
-
3 msk
vetemjöl
-
1 dl
vispgrädde
-
1 dl
mjölk
-
1 dl
vitt vin
- torrt
-
0,5 tsk
salt
-
0,5 krm
cayennepeppar
Ärter
-
150 g
sockerärter
-
150 g
ärtor
- gröna
Tillbehör
-
potatis
- kokt, pressad
Garnering
-
ärtskott
Gör så här
-
Blanda socker och salt. Gnid in fisken med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
-
Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Krydda med kryddpeppar.
-
Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder. Späd med grädde, mjölk och vin. Låt såsen koka ca 5 min. Krydda med salt och cayennepeppar.
-
Ärter: Koka sockerärter och gröna ärter i lättsaltat vatten ca 2 min.
-
Torka av fisken med hushållspapper. Stek filéerna i smör ca 3 min på varje sida. Strö över fläsket och servera fisken med sås, ärter och potatis. Garnera med ärtskott.
-
Tips! Kryddpepparälskaren vill kanske ha lite extra krossad kryddpeppar på sin portion.